scroll

Westview

With its awkward 1980s addition, this 1960s ranch home needed a rather profound transformation for clients in search of a home for their young family. Focused on comfort, beauty and livability, Roger, Ann, and their team modified the floor plan to dramatically increase ceiling heights in the center of the home while adding a porch and additional living space off the back. 

Inside and out, no detail is overlooked. From the handcrafted copper gutters and downspouts to the matching copper porch screens, elements resonate to evoke an easygoing sense of harmony.

Custom wax-finished white oak is featured throughout the home, connecting each space with a shared design element—used for millwork in the living room, cabinets in the kitchen, and ceilings throughout. 

Decorative elements such as Toile de Jouy-inspired wallpaper and antique gilt mirrors complement architectural details such as exposed wood beams and a limestone fireplace. Velvets mix with linens, leather and rope add casual appeal; stone and metal add architectural interest. “It’s stylish—an expression of the beautiful things our clients love—without feeling like a museum or showplace,” Ann says. “There are no worries that the kids shouldn’t touch things. This family really lives in this house.”

  • Architect: Durden Architecture

  • Landscape Architect: Wantland Ink Landscape Architecture